Menu
Haastattelu: Niko Mäkinen, Euroopan Mestari 2016 FIMCEV Repsol Superbike Privateers

Haastattelu: Niko Mäkinen, Euroopan Mestari 2016 FIMCEV Repsol Superbike Privateers

Viimeisessä osakilpailussa Jerezissä pystyimme juhlimaan Leopard Yamaha Stratos Teamin Suomalaisen kuljettajan, Niko Mäkisen, Euroopan mestaruutta.

Näiden kahden vuoden aikana, jotka Niko on kuulunut Yamaha Stratos Teamiin, hän on kehittynyt merkittävästi, onnistuen parantamaan aikojaan kaikilla radoilla, ottamaan pisteitä kaikista kilpailuista, sekä noussut kahdesti palkintokorokkeelle parhaana yksityiskuljettajana.

Tänä vuonna Nikon parhaat suoritukset Superbike yleisessä luokassa ovat olleet kaksi 5-sijaa. Ensimmäinen tuli heti kauden avajaisissa Valenciassa ja toinen Motorlandissa. Hän on tällä hetkellä kuudes Superbiken kokonaispisteissä ja siis jo varmistanut yksityiskuljettajien mestaruuden ennen viimeistä osakilpailua Valenciassa.
-Niko, Miten arvioisit tämän kauden kokonaisuutena? Miten olet kehittynyt näiden kahden vuoden aikana Yamaha Stratos Teamissa?

”Kuluneet 2 kautta ovat menneet ERITTÄIN hienosti ja nousujohteisesti. Jokaisella radalla kehitystä on tapahtunut isoin harppauksin. Vaikka vastoinkäymisiäkin on ollut, niin niistä on selvitty ja saatu kehityskäyrä pysymään koko ajan oikeaan suuntaan. Vielä viimeisissä kisoissa Valenciassa, lähdetään hakemaan sitä ainutta oikeaa sijoitusta, eli Privateers luokan voittoa. Olisi erittäin hieno päätös hienolle kaudelle olla podiumilla kauden päättävässä kilpailussa. Ja tiimin porukasta tykkään kovasti, on ollut ilo ja kunnia kuulua Team Stratoksen ”perheeseen”.

 

-Millaista on ollut kilpailla Yamaha R1 pyörällä ja mitä etuja/apuja se on tarjonnut nopeaan kehittymiseen urallasi?

”Team Stratos Yamahalla ajaminen on edesauttanut tätä huikeaa kehitystä ja pyöränä se on erittäin hieno. Alusta ja moottori toimivat hienosti yhteen ja kun tähän lisätään vielä Yamahan huippulaatuiset sähköt ja muut avut niin paketti on lähes täydellinen.”
– Tämä on ensimmäinen kansainvälinen mestaruutesi. Onko sillä ollut suurta vaikutusta Suomessa?

”Suurta vaikutusta Suomessa ei ainakaan vielä ole tullut vastaan… Paljon tietysti onnittelijoita ja tsemppaajia tullut lisää mutta mitään konkreettista ei ole vielä ilmaantunut. Tietysti on hienoa huomata, että ihmiset ovat mukana jutussa 100% ja Mestaruus tulee toivottavasti helpottamaan tulevaisuudessa yhteistyökumppanien hankintaa ja tekemiseni toivottavasti kiinnostaa yhä enemmän mediaa.”
– Ajatellen kauden viimeistä osakilpailua Valenciassa 20. Marraskuuta, miten lähestyt tätä kilpailua, kun sinulla on jo varmuus luokkasi mestaruudesta?

”Valenciaan ei todellakaan lähdetä mitään himmailemaan, vaan 110% lasissa ajamaan kilpaa luokan voitosta. Lähdetään nyt ainakin parantamaan kierrosaikaa, joka keväällä ensimmäisessä kisassa saavutettiin. Eikä ne kärkikuskitkaan niin kaukana ole…”
– Vielä lopuksi. FIM CEV sarjassa ei ajeta Superbike luokkaa vuonna 2017. Mitä on tähtäimessä ensi kaudelle?

”Tähtäimessä kaudelle 2017 on, että löytyy luokka / sarja, jossa pystyn vielä kehittämään itseäni kuskina ja saadaan kunnon taisteluita aikaiseksi! Vielä on monta vaihtoehtoa, monessa eri paikassa ja mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Toivotaan, että asiat selviävät nopealla aikataululla ja tietysti toivon, että saadaan riittävä budjetti kasaan kulujen kattamiseksi.”

¡A qué esperas para compartirlo!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest